Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takéjsem přesvědčený , že Jan v Únoru komunistům skvěle posloužil. Nic dobrého si o nich nemyslím, ale nevidím relevantní důvod, proč by se ho tak dramaticky zbavovali. Řekl bych, že si později uvědomil svou zradu a vyřešil to tím nejčestnějším způsobem.

0 0
možnosti
Foto

Ministr a svědomí? A navíc stál před nedokončenou práci, kterou mohl garantovat jedině on, organizací dodávek pro Stát Izrael.

0 0
možnosti

Zbývá jedna otázka a současně odpověď. Komu prospěla smrt Masaryka?

0 0
možnosti

J38a13k91u53b 92Š47o63l91c

28. 2. 2018 11:34

Osobnost ve vleku komplexů, neukojené ctižádosti a přeceňování svých schopností. A bohužel takový člověk dělal zásadní rozhodnutí.

1 1
možnosti

Velmi rozporuplná osobnost i pro historiky, jen v AJ literatuře jsem o něm četl velmi pochvalné články. Co se týče jeko smrti ,asi už se nedovíme jak to vlastně bylo..

0 0
možnosti
Foto

Ale je podivné, že jsme přesně tam jako na počátku, kdy Steinhard se svěřil Marcii Daventportové, že důkazy svědčí jak ve prospěch vraždy, nebo sebevraždy.

Tolik emocí, vášní a peněz vyhozených do vzduchu.

0 0
možnosti
Foto

1) Nebylo to na půdě OSN, ale na Pařížské mírové konferenci, což byl trochu jiný formát.

2) Odmítnutí Marshallova plánu tehdy nebylo pro nikoho překvapením, protože Ministerstvo zahraničí čtrnáct dní před odjezdem delegace do Moskvy vydalo prohlášení, že přijetí Marshallova plánu pro nás připadá do úvahy jenom tehdy, přijmou-li ho ostatní slovanské státy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Zástupce ředitele Centra pro bezpečnostní analýzy a prevenci. Věnuje se otázkám globalizace, bezpečnostní politiky a obranného průmyslu. Je členem bezpečnostní komunity při Geneva Centre for Security Policy Alumni Association. Účastní se různých projektů v oblasti bezpečnostní a mezinárodní politiky. Ve volném čase se věnuje historii, bezpečnostní politice, geopolitice a mezinárodním vztahům.

Seznam rubrik