Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek se mi velmi líbí, konečně jsem měla možnost si přečíst vyjádření odborníka na tuto problematiku. Při představě, že lidé objevující se na různých "vlasteneckých" demonstracích se stanou držiteli zbraní, se rozhodně bezpečněji necítím.

1 7
možnosti
TH

Odborníka? Dle čeho tak soudíte?

0 0
možnosti
TH

Jo, policajti přijedou na místo do několika minut. V situacích, kdy jde o sekundy. Takže zdokumentují, udělají protokol a zavolají pohřebáky. Tomu ve futrálu to moc nepomůže...

11 0
možnosti

U většiny lidí je větší pravděpodobnost, že si v nervozitě prostřelí nohu, než že toho lupiče zastaví. Navíc, když jde o sekundy, pistoli nevytáhnete. Nepamatuji si přesně délky, ale mám dojem, že když máte pistoli v pouzdru a útočník s nožem je od Vás deset metrů, zapíchne Vás dříve než jí vytáhnete.

1 5
možnosti
Foto

Státní kolaboranti si najdou tisíce důvodů jak zdůvodnit nutnost, aby ovce zůstaly bezbranné. Pak demokracie vypadá jako v tom vtipu, kdy dva vlci a jedna ovce hlasují o tom co bude k večeři. Jedině dobře ozbrojená ovce může zpochybnit výsledek tohoto hlasování.

18 0
možnosti
VK

"Žijeme v zemi, kde je za bezpečí občanů v prvé řadě zodpovědný stát"

V okamžiku, kdy vás v noci cestou domů obstoupí tlupa nepřizpůsobivých loupežníků, vám ten stát nebude k ničemu - nijak vás neochrání. V tu chvíli vám může pomoci jediné - ta krochna v podpažním pouzdře...

23 0
možnosti
VL

Bohužel policie v naprosté většině případů dorazí až po činu, nikoliv před aby někoho chránila. Takže stát mi na ulici moc nepomůže. Ale autor blogu třeba pochopí...

6 0
možnosti
MS

Karma.Velice dobře jste naboural stěžejní příčinu.Policii České Republiky si z daní platíme,aby chránila naši bezpečnost.Má to být nezávislá ozbrojená složka,kterou mají tvořit absolventi policejních akademií,kde by z charakteru školy mělo být nadmíru jasné,že umí předvídat riziko,umí předem odhadnout nebezpečí a jeho míru a na to adekvátním způsobem reagovat.Bohužel situace - ve kterých jsou schopni propustit člověka,který škrtil jiného na WC(kdokoli jiný by ve vazbě čekal na závěr státního zástupce) a tento poté zabije v Tescu,nebo situace,kdy jsou schopni pustit na staroměstské náměstí bandu šašků s airsoftem, protože to povolil úředník magistrátu,který policejní akademii neabsolvoval,restauraci v Brandýsu n Labem netřeba komentovat- jasně a srozumitelně ukazuje nespolehlivost složky,jejíž vzdělání platíme z našich daní a jejichž práci platíme z našich daní a tudíž motivace k vlastnímu ozbrojování je vysoká.

3 4
možnosti
DK

Mate naprostou pravdu v tom, ze vlastnit zbran jeste neznamena ji umet efektivne pouzivat. Novi drzitele, zejmena z rad mladsich si mysli, ze staci jen mackat spoust a je hotovo. Nicmene na nasem trhu je spousta velmi dobrych kurzu nebo videi (treba od Hard Task), staci jen chtit.

Osobne mam spis obavy, ze se na teto ozbrojovaci vlne svezou lide co maji bouchacku jen jako nejaky vylepsovak ega. Ti co si klidne vezmou zbran do hospody, daji si par piv a pak ji s drsnackym vyrazem hodi nas stul pred sve kumpany, aby ukazali, kdo je taky alfa samec. Tito tupouni poskozuji svym jednanim streleckou komunitu v ocich verejnosti stejne jako nekteri plynovkari z pripadu v posledni dobe.

Byt drzitelem zbrane ze me osobne udelalo cloveka, ktery vic dba na zakony (nikdy totiz nevite, co vsechno muze uzce souviset s tim jestli vam zbrojak seberou). Mit zbran je vysada ale zaroven i velka zodpovednost.

12 1
možnosti
VL

To je jako absolvovat úspěšně autoškolu, koupit auto - a pak nejezdit. To pak náhlá jízda asi nedopadne podle představ řidiče. Střelnic, kurzů a instruktorů je u nás dost, stačí nebýt líný a moc spořivý. Jako s přítelkyní - hlavně pravidelně!

4 0
možnosti
ZS

Jestliže je za bezpečí občanů zodpovědný primárně stát, tak ať je tedy zodpovědný se vším všudy.

Proč si do auta instalujeme alarmy a připojišťujeme se proti krádeži, když je za to, aby nám ho nekradli, zodpovědný stát? Proč si do bytů dáváme bezpečnostní dveře, když je tu stát, který zabrání, aby nás vykradli? Dá nám stát v případě, že při této své zodpovědnosti selhal, odškodné?

Samozřejmě, že v takových případech nemáme nárok na nic. Ozbrojené složky státu brání totiž v první řadě právě stát a jeho struktury, teprve až poté prosté občany. To není v zásadě nic špatného, stát vnáší do společnosti řád, ale nenalhávejme si, že by někdy zodpovědnost za bezpečí nás a našeho majetku někdy někdo za nás skutečně převzal.

17 0
možnosti
DK

Presne. Lidi co porad pisou, ze na ochranu je tady stat, ze zbrane mezi lidmi jsou zlo, mi nikdy nedokazali odpovedet na otazku jak chce cca 80 tisic vojaku a policistu ochranit 10,5 milionu obyvatel. Pokud mi stat prideli meho vlastniho policistu, klidne se zbrane vzdam.

9 1
možnosti
Foto

Nevšiml jsem si nikoho, kdo by nabádal lidi, aby se ozbrojili. Všiml jsem si pouze lidí, kteří varují před tím, aby bylo právo ozbrojit se lidem upřeno. V tom je velice podstatný rozdíl. Ano, zatím obyvatelstvo v naší zemi neohrožuje nic nad běžný rámec. To se ale může rychle změnit a represivní složky budou mít jen malou šanci nějak to ovlivnit, zkrátka jich na to nebude dost. V té chvíli je správné se spolehnout sám na sebe a mít možnost se ozbrojit kvůli ochraně své, své rodiny a svého majetku.

22 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Zástupce ředitele Centra pro bezpečnostní analýzy a prevenci. Věnuje se otázkám globalizace, bezpečnostní politiky a obranného průmyslu. Je členem bezpečnostní komunity při Geneva Centre for Security Policy Alumni Association. Účastní se různých projektů v oblasti bezpečnostní a mezinárodní politiky. Ve volném čase se věnuje historii, bezpečnostní politice, geopolitice a mezinárodním vztahům.

Seznam rubrik