Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to vlastne zacalo uz v 1918 s Masarykem a jeho progresivni ideologii, ktera shodou okolnosti mela v te dobe volny prubeh v realizaci. Jeho kolega Benes dilo dokoncil a my dodnes sbirame plody jejich pocinani ve forme ctvrtiny nakupni sily oproti nasemu byvalemu zbratrenemu narodu rakouskemu.

1 0
možnosti

kdyby lidé nechodili za totality k volbám, mohli jsme se mít dnes lépe

0 0
možnosti
Foto

v r. 1968 si dal jeden ekonom práci, aby spočítal náklady této alternativy, výsledky nic moc.

0 0
možnosti

I51v21a76n 27M61i73n47á96ř

23. 2. 2017 16:17

Přestože jsme byli jedním z mála demokratických států před 2. světovou válkou v Evropě - nacistické i komunistické totality - jsme si "užili" vrchovatě ! Nyní jsme Bruselem a merkelovským Německem - označováni za xenofoby, jen proto, že máme zcela oprávněné, historií podložené - obavy z expandujícího islámu ! Západní Evropě, jejíž dvě generace mezitím vyrůstaly v bezstarostném a zejména svobodném blahobytu .. možná již před touto novodobou hrozbou otrnulo.

0 1
možnosti

A32d21a76m 45B94í11l58e45k

23. 2. 2017 15:30

máme my smůlu na ty totalitní režimy... fašisti, komunisti, neomarxisti :-P

1 0
možnosti

O32t14a 81K43i88n83c

23. 2. 2017 12:44

V únoru 1948 bylo v tehdejším Československu objeveno směrovací číslo do pr.... - 25248.

3 0
možnosti

P65e75t43r 51B28u96r20i40a72n

23. 2. 2017 12:28

Listopad 1989 - dostali jsme to, co jsme si zasloužili.

3 1
možnosti

Strujce Benesova selhani byla jeho manzelka, pornoherecka, ktera nesmela, kdyz byl Benes v exilu ke anglicke kralovne. V roce 1948 Gottwald volby prohral. Diky Fierlingerovi se stali soc. demokrati komunisty. Je zajimave, ze je tezko nalezti udaje o vlyvu sionistickeho hnuti na prevrat v roce 1948. Ani proces se Slanskym se teto problematiky nedotkl.

0 8
možnosti

Zákon 292/2004 Sb. říká že "Edvard Beneš se zasloužil o stát". V zákoně však chybí druhá věta, která by měla znít "Ten stát se jmenoval Sovětský svaz".

4 3
možnosti

Mínus od pana Řezníka mi dává jistotu, že mám pravdu.

3 0
možnosti

Beneš se v rozhodujícíchchvílích lámání chleba dopustil tragického omylu, ale kladl jsem si otázku, jakbych postupoval být na jeho místě a nenaletět sovětům. Při hledání odpovědijsem se pořádně zapotil, a když přidáme do hry Benešovo zdraví (cévní mozkovápříhoda, mrtvice), charakter doby, zradu Západu i lidí kolem něho a možnostiřešení s ohledem na budoucnost, pak je hranice mezi ano a ne děsivěkřehká. Jsem přesvědčen, že jednal čestně, ale pochybil v hodnoceníokolností a vývoje. Tvrdě odsoudil Zdeňka Fierlingera: „Největší zrádce je Fierlinger, rozdupat ho jakohada. Ten musí viset na nejbližším stromě! Pamatujte si, že Fierlinger je svině!"(Na adresu svého bývalého přítele Fierlingera - pro mladší ročníky - vysoký sociálně-demokratický a později komunistickýfunkcionář, československý premiér v letech 1945–1946), kvůlijeho kolaboraci s komunisty a SSSR. O ruských a československých komunistechřekl při rozhovoru s Václavem Černým v Sezimově Ústí, v březnu 1948): „Lháři, podvodníci, ničemové." "To však užbylo pozdě a o osudu státu na příštích čtyřicet let bylo rozhodnuto.

2 0
možnosti
Foto

Jenom jestli nehrál Beneš před Černým divadlo, a nebo Černý tak trochu nefabuloval.

0 0
možnosti
Foto

K31a41r37e23l 79C20a18c93h

23. 2. 2017 11:49

Je nesmírně těžké vymýšlet co by bylo kdyby. Měli bychom si uvědomit, že naše země je v takovém postavení, že si kvůli nám nikdo prsty pálit nebude. Takže spoléhat na nějakého velkého bratra je naivní. Zatím nám vždy ukázali, že je tomu tak. Naše zahraniční politika by měla být taková, abychom pokud možno se všemi vycházeli v míru. Nenechat si kecat do našich vnitřních věcí, ale také se do vnitřních věcí jiných nevměšovat. Prostě politika Já pán - Ty pán. Musíme si uvědomit, že velmoci se vždy budou velmocensky chovat. Nikdy nebudou jednat v náš prospěch, jestliže z toho nebudou mít prospěch vlastní. A v případě svých velmocenských zájmů nás klidně hodí přes palubu. To platí jak o Amících, tak o Rusech, či Číňanech. Kdyby nás někdo chtěl vojensky napadnout, bylo by nejlépe, kdybychom mohli spoléhat na vlastní armádu. Není to snadné ve středu Evropy a nemáme výhodu Švýcarska, kde mají všichni ulité své prachy a tak kolem něj chodí po špičkách.

4 0
možnosti

Nesmíte zapomínat, že Švýcarsko má, na rozdíl od más, skutečně bojeschopnou armádu včetně vyscvičených rezerv schopných okamžitého nasazení, která je připravena bránit zemi. Všichni odvoduschopní muži prochází vojenským výcvikem a pravidelnými cvičeními, Rezervisté mají přímo doma zbraně a výstro takže mohou být ihned zmobilizováni a ihned začit zemi bránit, Jsou vybudována a udržována obranná postavení atd. Neutrální Švýcarsko pojištujr svou neutralitu silnou armádou!

U nás byla základní vojenská služba zrušena, celá armáda by nedokázala ubránit ani jeden kraj, Při případné mobilizaci by měli nastoupit nevycvičení muži. To by byl binec. Prostě jsme sami udělali vše, abychom se nebyli schopni zami ubránit!

2 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Zástupce ředitele Centra pro bezpečnostní analýzy a prevenci. Věnuje se otázkám globalizace, bezpečnostní politiky a obranného průmyslu. Je členem bezpečnostní komunity při Geneva Centre for Security Policy Alumni Association. Účastní se různých projektů v oblasti bezpečnostní a mezinárodní politiky. Ve volném čase se věnuje historii, bezpečnostní politice, geopolitice a mezinárodním vztahům.

Seznam rubrik