Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68a11n 72B56u10d61í53n

6. 9. 2016 15:54

A) Stat sam o sobe nikdy nikoho pred nicim neochranil - nikde na svete - ani ve Svycarsku (jehoz obcane jsou de iure i de facto milicionari a maji doma vojenske zbrane i munici vcetne těch Husakovych kulometu v kazde rodine) a ani v Izraeli ne. Nakonec zpusobovat dopravni nehody a zabijet u toho lidi je take ze zakona zakazano... ..nebo ne?;-D

B) Policie prideje vcas akorat na to, aby Vase telo obkreslila na chodnik, vyfotila, sepsala protokol a nechala Vas nalozit do cerneho pytle se zipem.

C) Jsem rad, ze tento "expert" nam aspon neupira pravo na to, abychom se po splneni zakonnych pozadavku mohli (nerikam, ze apriori museli) ozbrojit, pokud budeme potrebovat nebo chtit.

P.S. Ja sam jsem kdysi zbrojni prukaz mel a byl jsem i aktivni strelec. Poslednich 15 let jsem ale (krome USA) travil vetsinu casu v Anglii a Bavorsku, kde je to s moznosti vybavit se jakymikoli prostredky pro uspesnou sebeobranu velmi tristni..... ..tudiz momentalne zbran nemam... .. nicmene chci mit stale tu moznost si ji poridit.

6 0
možnosti

Jsem také pro osvětu. Je potřeba masivní letáková akce pro zloděje, lupiče, násilníky a další (zatím) minority, aby pochopili, jak ošklivě se chovají. Jistě toho hned nechají.

2 0
možnosti

Článek je poplatný době a nebere v potaz nedávnou historii. Nehodlám zde nikoho školit. Informací je dost. Zkuste si dohledat jaké podmínky pro vlastnictví zbraně panovaly za první republiky. Výsledek Vás nejspíš šokuje. To co následovalo byl Hitler, Gottwald a právní kontinuita s tímto svinstvem dodnes. Každý kdo chce, má být ozbrojen. Recidivisté a teroristi s tím problém nemají. Tak nechápu, kde ho vidíte Vy.

3 0
možnosti

Nechci zde rozebírat statistiky, nebo podpořit či vyvracovat některé argumentace. Tvrdím, že není nebezpečná zbraň, ale držitel zbraně. Je to stejné jako u psů, chová se tak jak byl vychován a jak je mu umožněno. Myslím si, že vše chce obyčejný selský rozum. Když udělám "baf", tak nestihnete vyndat z kapsy ani telefon, zavolat PČR a ani neumím odhadnout za jak dlouho přijedou. Když vytáhne někdo nůž, může už jen pohled na zbraň útočníka odstrašit, ... Osobně se domnívám, že držitelé zbraní cvičí častěji a vystřílí více střeliva než policisté (je to o počtech a o penězích - když policista cvičí nemůže být v ulicích). Zrovna tak když někdo vytáhne plynovou pistoli a druhý ho zastřelí - byla to nutná obrana? Co když ve stresu ji držitel použije zbrkle? Nechme každému na zvážení zda se rozhodne být či nebýt ozbrojen. Můj kamarád říká - lepší špatně bručet v báni, než dobře ležet pod drnem.;-D;-D;-D

2 1
možnosti

Američané mají přísloví:

Lepší být souzen dvanácti (před porotou), než nesen šesti (v rakvi).

3 0
možnosti

Autor zřejmě nepochopil. Řeč byla o odzbrojení, ne o hromadném ozbrojování. RvRv

1 0
možnosti

O ozbrojení nebo nezbrojení občanů většinou rozhodují pokrytci. To jsou lidé kteří sami vlastní jednu nebo vice zbraní a nebo mají ochranku. To se to pak rozhoduje.

7 0
možnosti

Tento rok se zapíše do historie. Vůbec poprvé zavedl civilizovaný národ úplnou registraci zbraní. Naše ulice budou bezpečnější, naše policie efektivnější a celý svět nás bude následovat vstříc budoucnosti!

Adolf Hitler, 1935

Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených. Provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte.

V.I.Lenin

Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky.Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraně nemohly nikdy být použity k vládnutí straně.

Mao C Tung

Pokud opozice odzbrojí, dobrá. Pokud odmítá odzbrojit,odzbrojíme ji sami.

Josef Stalin

Největší chyba, kterou bychom mohli učinit je dovolit podřízeným rasám držet zbraně. Historie ukazuje,že všichni dobyvatelé, kteří dovolili podřízeným rasám držet zbraně, si tím připravili vlastní pád.

Adolf Hitler

15 0
možnosti

Nějak jste mi vzal část mé odpovědi.:-)

1 0
možnosti
Foto

K tomu výcviku:

Predstavte si, že ste zločinec, alebo terorista a Vaša vyhliadnuta obeť na Vaše prekvapenie vytiahne palnú zbraň.

a) Viete, či je Vaša obeť trénovaná, alebo nie, či to náhodou nie je dokonca vojak, alebo policajt?

b) Ak budete predpokladať, že výcvik nemá, nie je o to nebezpečnejšia, pretože môže jednať neočakávane a vystreliť pri akomkoľvek vašom pohybe, ktorý vyhodnotí ako hrozbu?

c) Vy sám máte dosť dobrý výcvik, aby ste si aj nevycvičenú obeť trúfli odzbrojiť? (drvivá väčšina zločincov žiaden výcvik nemá a obeti stačí zmáčknuť spúšť výcvik nevýcvik).

d) Máte istotu, že obeť sa v strese bude držať nejakých zákonov?

Máte nejaké štatistiky, koľko z prepadnutých ozbrojených obetí bolo odzbrojených a zastrelených vlastnou zbraňou a pre porovnanie koľko doplatilo zdravím, alebo dokonca životom na to, že ozbrojené neboli? :-)

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že se zde plošně nevolá po hromadném ozbrojování, ale lidu obecně by mělo být zcela zachováno právo ozbrojit se v případě nebezpečí, což se snaží Brusel zmařit.

Hovoříte o státních složkách k ochraně povolaných, ale jakoby Vám unikalo, že mohou (a každým dnem se tomu Evropa přibližuje) nastat situace bezpráví, kdy veškerá státnost půjde do háje a zůstane jen čistě přírodní zákon "kdo z koho". Nechoďme kolem horké kaše, vše se to snoubí jen a jen s migrační vlnou a neřízeným příchodem neznámých a často nebezpečných živlů.

Kdo má děti (čert vezmi majetek), kdo má staré rodiče, nemocného člena rodiny, vždy bude přemýšlet, jak je ochránit. Není na tom nic extrémistického, špatného ani zbrklého.

Naopak, je to dílem úsudku zodpovědného člověka, jež nemůže legálně zbraň získat jinak než získáním dovedností a znalostí, splněním podmínek, jimiž zdaleka neprojde každý. Jemu jest navrch k tíži, že zaměstná svůj mozek zodpovědností, aby byla zbraň řádně uložena, aby nikoho neohrožovala, aby s ní nemanipuloval nepovolaný a aby ji držitel dokázal použít v adekvátním případě. Kdo někdy v takové situaci byl, ví, jak těžké je rozhodování, zda vystřelit na člověka či nikoli.

Doba bude těžká, zaslouží si adekvátní prostředky a obyčejný člověk si zasluhuje šanci na obranu své rodiny. Tečka.

9 0
možnosti
Foto

R^

..

Drobná poznámka na okraj – nepíše se „kdo z koho“, nýbrž překvapivě „kdo s koho“ – je to pozůstatek pádové vazby „s koho/s co“, kterou známe ze spojení „být s to“.

..

Viz též https://cs.wiktionary.org/wiki/kdo_s_koho

0 0
možnosti
Foto

J28i38ř64í 67R69o75h68a50n

6. 9. 2016 10:58

"Žijeme v zemi, kde je za bezpečí občanů v prvé řadě zodpovědný stát"

Pokud si někdo myslí, že občané nepotřebují zbraně, pak podle stejné logiky nepotřebujeme ani přenosné hasičáky, protože máme profesionální hasiče. A vozit sebou autolékárničky je taky nesmysl, protože máme přece nemocnice!

13 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Zástupce ředitele Centra pro bezpečnostní analýzy a prevenci. Věnuje se otázkám globalizace, bezpečnostní politiky a obranného průmyslu. Je členem bezpečnostní komunity při Geneva Centre for Security Policy Alumni Association. Účastní se různých projektů v oblasti bezpečnostní a mezinárodní politiky. Ve volném čase se věnuje historii, bezpečnostní politice, geopolitice a mezinárodním vztahům.

Seznam rubrik